Svirre flyger till stan är en naturpedagogisk barnbok som handlar om en gärdsmyg och hennes äventyr när hon lämnat den trygga storskogen. Den består av en berättelse och sex faktauppslag som följer på den. Här kan du se exempel på innehållet genom att klicka på länkarna:

uppslagsexempel 1

uppslagsexempel 2

uppslagsexempel 3

faktauppslag

om författaren och illustratören

Publicerad 15 september 2014!


Handeln beställer genom Bokrondellen eller direkt från Hirschfeld Media
Vill du ha recensionsexemplar, maila hit och berätta lite om din blogg/tidskrift eller annat media. Produktblad för recensenter här.


RECENSIONER


Bibliotekstjänst 30 oktober 2014: ”Det märks att författaren är fågelskådare och har gedigna kunskaper om fåglar. Det är bra flyt i texten och en hel del av texten är dialoger mellan Svirre och de andra fåglarna. Illustrationerna av Maria Nilsson Fidler är akvareller i naturnära färger och de flödar mestadels ut över hela uppslagen. I de stora bilderna finns mycket att upptäcka, peka på och att prata om. Samspelet mellan text och bild är precis så fungerande som det ska vara i en bilderbok”. Lektör Solveig Lidén, häftepos 14124440.


Yohannah Leidefors blogg. 15 september 2014. ”Berättelsen och illustrationerna tog mig med stor glädje tillbaka till böckerna från när jag var liten på 80-talet. Författaren har lyckats lära läsaren en hel del om fåglar utan att det tar över själva berättelsen och de skickliga illustrationer kompletterar perfekt det som Hirschfeld vill förmedla”.


Sandra Petojevic, 19 september. ”Detta är en oförarglig saga, den blir aldrig otäck, även om sparvhöken och katten hotar och Svirre nästan drunknar i ån, och i slutet finns det kul fakta om gärdsmygen som förhöjs av de mycket roliga illustrationerna”. Tre stjärnor av fem. Ligger på Bokus.


Natursidan, Erik Hansson 23 september. ”Svirre flyger till stan” är kanske framför allt en bok för barn som redan har ett naturintresse och som här kan få en inblick i den charmiga gärdsmygens vardag. För mig ger boken också insikten att fåglars liv fungerar alldeles utmärkt som berättelse i barnlitteratur utan att överdrivas eller ges en extra stark dramaturgi.


Bokugglan, Tova Larsson 23 september. En fin barnbok med stora och välgjorda bilder. Det är enkel text och rolig berättelse.