Copyright Erik Hirschfeld 2014

I lager.  Vikt 613 gram, 232 sidor i färg, flexiband. 24 cm hög, 15,5 cm bred och 2 cm tjock. 50 kartor, 200 foton. Författare: Magnus Ullman  ISBN 978-91-980047-2-4

SAXAT UR RECENSIONER

”Det är 30 år sedan det skrevs en bok om svenska fågellokaler och i takt med att allt fler svenskar plockar upp kikare (och kameror) har en ny, uppdaterad bok i ämnet saknats. Därför är det extra glädjande att Magnus Ullmans nya bok ”Här tittar vi på fåglar” är ett praktverk och en alldeles utmärkt guide till landets främsta platser för fågelskådning”. Natursidan 27 mars:


Sammantaget är detta dock en mycket välgjord, fågelskådarinriktad bok som rimligen fyller ett vakuum med just sitt riksomfattande upplägg.” Bibliotektsjänst (BTJ) Häftepos 14112213 Janne Johansson.


NATURMORGON i P1 pratar om fågellokaler i sändningen 3 maj här. Bläddra fram till 53:00.


  ”Fotografera fåglar är en av fotosidans mest omtyckta bildkategorier, och Magnus Ullmans nya bok är den perfekta guideboken...” FOTOSIDAN MAGAZIN.


  ”Det här är en utmärkt bok till ett bra pris. Ett måste för alla fågelintresserade på väg! ”BOKUS


Upplägget av denna guide är up-to-date...Kartorna är överskådliga med rik och informativ ikonflora...pärmen lagom mjuk, pappret starkt och tåligt”. Tidskriften Grus/Västergötlands Ornitologiska Förening .


”Det är en ambitiös och gedigen bok, med plastat omslag, som lyfter fram 50 av landets bästa platser, från söder till norr, för den som gillar att titta på fåglar. Varje lokal är noggrant beskriven vad gäller  geografi, årstider, lokaler och fåglar. Snygga kartor och guider till såväl bästa observationsplatsen, som till bästa parkeringsplatsen. Extra plus för GPS-koordinaterna för ett antal viktiga platser på varje lokal. Och hatten av för QR-koden som finns i anslutning till varje fågellokal. Med hjälp av QR-koden slussas man till Svalans site för fågelobservationer och kan direkt följa de senaste dagarnas intressantaste fågelobservationer. Ett smart sätt att kombinera den digitala tekniken med den tryckta boken för att tillföra ett mervärde.” Biblioteket i Fokus


”Helt enkelt en ny klassiker i sin genre.” Tidningen TURIST (Svenska Turistföreningen).


Som gammal kartnörd uppskattar jag de instruktiva kartorna över lokalerna, inklusive olika platsnamn, obsplatser och parkeringsmöjligheter.” Hans-Georg Wallentinus/Fåglar i Stockholmstrakten.

Beställ nu! 275 kr inklusive frakt i Sverige (325 kr inkl frakt till Danmark, Norge och Finland). För beställning, skicka din postadress hit.

Läs intervju med Magnus Ullman inför Här tittar vi på FÅGLAR här.

Ladda ner karta över alla lokalerna i Här tittar vi på FÅGLAR.